van Richting naar Sturing

door | mei 17, 2019

Aan de vooravond van een ‘heisessie’ verzuchtte een van mijn coachee’s: “toch niet weer werken aan de bedoeling, laten we aan het werk gaan”.

Waarde gedreven ambitie -ook wel “purpose” genoemd- is een begrip dat we veel lezen in de managementliteratuur en waar iedere leider op dit moment mee bezig lijkt. Misschien herken je wat wij regelmatig tegenkomen: na een management sessie staat de ‘purpose’ beschreven en is iedereen tevreden met het resultaat. De volgende managementsessie lijkt de richting die is uitgezet niet echt te leiden tot verandering in de organisatie of verbetering van de resultaten. De richting die is uitgezet is niet omgezet in sturing. 

Het vergezicht wordt in veel werksituaties niet vertaald naar handelen. Hoe ziet die cliënt gestuurde zorgorganisatie eruit of hoe worden wij het beste MBO van Nederland?  Relevante vragen van medewerkers die vaak geen invulling krijgen. De strategische richting lijkt soms los te staan van wat er nodig is om de bedoeling in de dagelijkse praktijk vorm te geven. Richting is nodig en zonder sturing blijft het een vergezicht. 

Wil je meer handvatten om jouw “purpose” te realiseren in je dagelijkse leiderschap, kom dan kennismaken met de Leiderschapsstudio. Schrijf je in voor onze kosteloze twee uur durende workshop met een kleine groep. We zien je daar graag!

Leuk. Houd mij op de hoogte!

Geen zorgen, we gaan je niet spammen. Je ontvangt alleen af en toe een mail met inspiratie en/of tips. En als je je kunt inschrijven voor een nieuwe training laten we je dat weten. Meer niet. Beloofd.

Privacy

Je bent ingeschreven, dank je wel!