“Ja, zo ben ik nu eenmaal” , hoorde ik een van de managers zeggen…

Is dat nou zo? Volgens Kegan in zijn boek ‘Immunity to Change’ ontwikkel je jezelf tot op hoge leeftijd en kan je met de jaren steeds meer complexiteit aan.

De uitspraak: “zo ben ik nou eenmaal” komt dan eigenlijk wat lui over. Want “zo ben ik nou eenmaal”, zegt eigenlijk dat je zelf geen keuze hebt, dat je handelt vanuit automatisme. 

 Als jij als leider jouw eigen schaduw niet wil overdragen op je team, is het een opdracht om aan het werk te gaan met jou eigen automatismen. Dat gaat echter niet vanzelf, die ontwikkeling vraagt focus en commitment. Door het ontdekken van nieuwe perspectieven, uitwisseling met anderen en gericht feedback in het hier en nu, vergroot je je bewustzijn en je autonome handelen.

Wil jij een stap maken naar leiden vanuit keuzevrijheid, kom dan kennismaken met de Leiderschapsstudio in één van onze workshops . Schrijf je in voor onze kosteloze twee uur durende workshop met een kleine groep. We zien je daar graag!

Leuk. Houd mij op de hoogte!

Geen zorgen, we gaan je niet spammen. Je ontvangt alleen af en toe een mail met inspiratie en/of tips. En als je je kunt inschrijven voor een nieuwe training laten we je dat weten. Meer niet. Beloofd.

Privacy

Je bent ingeschreven, dank je wel!